Öncelikle merhabalar arkadaşlar, Bildiğiniz gibi Garry's Mod daha çok işlemciyi kullanıp çalıştırılan bir oyundur. E tabii ekran kartı, ram vb. donanımlar da önemlidir. Oyun içinde çok prop, material, model olduğundan dolayı oyununuzun performansı'nın düşmesi çok normaldir. "Ben kasarak oynamaya mahkum muyum?" dersenizde %100 garanti vermiyorum ama bu yazı da yapıcağımız şeylerde %20-50 arası performans artışı muhtemeldir. Başta söylemek gerekirse oyunda yapmanız gerekenler "Video > Advanced..." kısmına sırayla girip açılan ekrandaki tüm seçenkleri yanında * olanı yapmaktır. Benim bilgisayarım kötü ama genede High * olarak görünüyor ise genede onu High * yapın. Daha sonra Steam kütüphanenizden Garry's Mod'u bulun, sağ tıklayıp özellikler'e basın. Açılan pencerede yukarıdan yerel dosyalara basıp orada aşağıda yerel dosyaları ara butonuna basın. Açılan pencerede sırasıyla "garrysmod > cfg > autoexec.cfg" dosyalarını açın. Daha sonra açılan autoexec'in içine aşağıda verdiğim kodları yapıştırın ve kaydedin. Daha sonra oyununuzun açık ise kapatıp açın farkı sizde göreceksiniz. fps_max 61 gmod_mcore_test 1 mat_queue_mode -1 cl_threaded_bone_setup 1 fps_max 61 kodu size kalmış bir şey monitörünüz 60 hertz ise (ki laptoplar genel olarak 60 hertz dir) 60 fps'in üstünü görmeniz bilgisayarınızın ısınması dışında hiçbir şey kazandırmaz. Geri kalan 1 niye diye sorarsanız da mouse'u ani çevirmelerdeki ekrandaki yırtılmaları engeller. Diğer kodlardan bahsetmek gerekirse hepsi işlemcinizin önceliği, çekirdek kullanımı ile alakalı ayarlardır herkeste işe yarar sizde de yarar umarım. Hepinize iyi günler, iyi oyunlar dilerim. eXdenyTR / Özkan ARIKAN Steam Rehber Linki: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1344872396